بیماری مگس پران چشم چیست ؟ بیماری مگس پران چشم در حقیقت سایه کدورتهای موجود در مایع زجاجیه چشم است که روی شبکیه می افتد و به صورت یک سایه تیره دیده میشود. بیمار مبتلا به بیماری مگس پران چشم گاهي اوقات ممکن است کدورت هايي به اشکال مختلف مثل پرز، خطوط کوچک، تکه ابر، نقاط يا دواير کوچک به صورت شناور در ميدان بينایي خود ببيند. با مجله خلایق همراه باشید تا درمان خانگی مگس پران چشم را مورد بررسی قرار دهیم.
مگس پران ، مگس پران چشم ، درمان مگس پران چشم ، مگس پران در جوانی ، درمان مگس پران چشم با طب سنتی ، درمان خانگی مگس پران چشم
درمان
بیماری مگس پران چشم ، درمان سنتی مگس پران ، درمان مگس پران چشم با لیزر ، درمان گیاهی مگس پران چشم ، مگس پران چشم چیست
برخی از افرادی که به این مشکل مبتلا هستند، گاهی تصور می کنند که حشره ای مانند پشه، مگس، سوسک یا مورچه بر روی دیوار مقابل چشم آنها در حرکت است اما با کمی دقت متوجه اشتباه خود می شوند و یکی از دلایل نام گذاری این مشکل با عنوان مگس پران همین مورد است.
سايه هاي ناشي از بیماری مگس پران چشم، بيشتر در هنگام مطالعه کردن يا نگاه کردن به سطوحي به رنگ روشن ديده ميشوند. معمولا با حركت دادن چشم، مگس پران هم حركت می كند، اما چون جهت حركت آن در خلاف جهت حركت چشم می باشد، نمیتوان آن را با چشم تعقیب كرد.
علت بیماری مگس پران چشم چیست ؟
رشته های موجود در زجاجیه چشم بچه ها و افراد جوان معمولاً بسیار ظریف است و دیده نمیشود اما با بالا رفتن سن این رشته ها ضخیمتر میشوند و در بعضی جاها به هم میچسبند و باعث ایجاد کدورت میشوند که سایه این کدورت بر روی شبکیه به صورت مگس پران احساس میشود.
در بسیاری از افراد مسن بخشی از رشتههای محیطی زجاجیه که به شبکیه متصل هستند از جای خود کنده می شوند و به داخل بخش های مرکزی زجاجیه میافتند. این حالت که آن را جداشدگی خلفی زجاجیه می نامند شایعترین علت ایجاد مگس پران است.
وجود التهاب داخل چشمی یوئیت سبب تجمع سلول های التهابی زجاجیه میشود که باعث ایجاد مگس پران می گردد.
علت دیگر مگس پران وجود خونریزی در داخل زجاجیه است. مثلاً در افراد مبتلا به دیابت ممکن است خونریزی خفیف چشمی ابتدا به صورت مگس پران دیده شود.
مواردی همچون ضربه شدید به سر یا چشم، پرش شدید یا شیرجه زدن محکم در آب میتواند باعث ایجاد این ضایعه شود.
مگس پران در جوانی به خصوص در جوانانی که نزدیک بین هستند یا آنهایی که تحت عمل جراحی آب مروارید قرار گرفته اند بسیار شایع است.
مگس پران از نوع مادرزادی نیز در بعضی افراد جوان دیده می شود.
بیماری مگس پران چشم می تواند به دلیل مصرف بعضی داروها ایجاد شود مثل بعضی داروهای پوستی ضدآکنه، داروهای لاغری و داروهای روان گردان.
پارگی شبکیه، التهابات چشمی، اختلال در لایه اشکی، عمل جراحی چشم، هرگونه عمل جراحی روی صورت، خونریزی داخل زجاجیه به دلیل قند خون بالا از علل ناشایعبیماری مگس پران چشم می باشد.
درمان مگس پران چشم
بیماری مگس پران چشم هنگامی خطرناک است که زجاجیه به شبکیه متصل گردد و جابجایی آن موجب حرکت در شبکیه چشم شود. در این صورت شبکیه ممکن است دچار کندگی شده یا حتی پرده چشم پاره شود. مشاهده جرقه نور همراه با مگس پران و سایه از علائم این ضایعه به شمار می رود که مراجعه به پزشک و بررسی وضعیت چشم در این حالت برای فرد ضروری است.
مگس پران چشم به تنهایی نیاز به درمان ندارد و با گذشت زمان در شخص مبتلا از بین می رود. در اكثر موارد پس از چند هفته تا چند ماه، مگس پران به تدریج كوچك می شود و فرد نیز عادت می كند كه آن را نادیده بگیرد. اما چنانچه این ضایعه همراه با دیدن جرقه های نور باشد پزشک متخصص به وسیله لیزر و مداوای شبکیه اقدام به درمان مگس پران چشم با لیزر میکند. جرقه ممکن است به صورت خطوط درخشان صاعقه مانند یا به صورت اجسام ریز درخشنده به نظر برسد. جرقه ممکن است فقط در یک نقطه خاص میدان بینایی دیده شود و یا به صورت نقاط ریز متعدد در بخشی از میدان بینایی درآید. احساس دیدن جرقه معمولاً فقط چند ثانیه طول میکشد اما غالباً تکرار میشود.
در مواردی كه مگس پران با سوراخ یا پارگی پرده شبكیه همراه باشد، ممكن است برایدرمان مگس پران چشم نیاز به عمل جراحی برای جلوگیری از پارگی پرده شبكیه وجود داشته باشد.
عدم خوابیدن روی صورت و عدم مالیدن شدید چشم ها برای جلوگیری از گسترش مگس پران توصیه می شود.
درمان سنتی مگس پران با طب سوزنی نیز امکان پذیر است. فقط این کار را زیر نظر متخصص با تجربه طب سوزنی انجام دهید.
درمان مگس پران چشم با طب سنتی
از نظر طب سنتی علت بروز بیماری مگس پران چشم سوء عملکرد معده است. در کنار درمان معده، به منظور درمان مگس پران چشم با طب سنتی انداختن چند زالوی ریز در کنار پلک پایینی چشم مفید است.
به منظور درمان گیاهی مگس پران چشم شستشوی چشم با عرق رازیانه، حجامت سر و حجامت ناحیه گیجگاهی توسط طب سنتی توصیه می شود. اما قبل از هر گونه خود درمانی نزد پزشک با تجربه و متخصص طب سنتی بروید و اجازه دهید وی دستورالعمل های فوق را در صورت نیاز تجویز کند.
در موارد زیر لازم است حتما به چشم پزشك مراجعه كنید:
مگس پرانی كه جدیدا ایجاد شده است حتی اگر پس از چند هفته خود به خود برطرف شده باشد.
مگس پران قدیمی كه جدیدا بزرگ تر شده، یا تغییر دیگری پیدا كرده است.
مگس پران همراه با جرقه حتی اگر پس از چند روز جرقه خود به خود برطرف شده باشد.
مگس پران همراه با كم شدن یا تاری دید یا احساس وجود پرده در جلوی چشم. این علامت بسیار مهم است و ممكن است ناشی از كنده شدن بخشی از شبكیه باشد كه به درمان فوری نیاز دارد.
نظر بدهید